Hassan Ali Tidak Layak Sertai Pakatan Rakyat

KALAU DIKAJI BETUL-BETUL APA YANG DIKATAKAN OLEH TOKOH YANG PALING BERPENGALAMAN DI DALAM ARENA POLITIK NEGARA IAITU YAB TUN DR MAHATHIR DAN DIBUKTIKAN PULA DENGAN KEMELUT DALAMAN POLITIK SILIH BERGANTI YANG DIHADAPI OLEH PAKATAN MAKA SEMEMANGNYA JELAS PAKATAN RAKYAT TIDAK AKAN MAMPU MENTADBIR NEGARA DENGAN BAIK MELAINKAN AKAN MENGHANCURKAN APA YANG TELAH ELOK TERBINA SELAMA INI.

ITULAH DIA PAKATAN RAKYAT…SATU PAKATAN YANG DISUSUN SECARA TERGESA-GESA LAGI TIDAK RASMI SELEPAS PILIHAN RAYA UMUM KE 12 TEMPOHARI YANG DILIHAT UMUM HANYA BERTUJUAN CUBA MENYAINGI JUMLAH KUASA YANG DIPEROLEHI OLEH BN.

INIKAH KUMPULAN YANG DI INGINKAN LAGI DIYAKINI OLEH PENYOKONG MEREKA UNTUK MEMERINTAH SEBUAH NEGARA MAJMUK SERBA UNIK SEPERTI MALAYSIA. KATA TUN ADALAH SATU BENCANA PADA NEGARA SEKIRANYA MEREKA MEMERINTAH. PENULIS BERSETUJU DENGAN PENDAPAT TERSEBUT KERANA TAK MUSTAHIL BERLAKU BENCANA SEKIRANYA MEREKA BENAR-BENAR MENDAPAT KUASA MEMERINTAH NEGARA KERANA KETEGANGAN DAN PERSELISIHAN PENDAPAT YANG BERPANJANGAN DIANTARA MEREKA SECARA LANGSUNG PASTI JUGA AKAN MEMPENGARUHI PEMIKIRAN RAKYAT DAN INI ADALAH AMAT TIDAK SIHAT DAN MEMBERIKAN KESAN YANG BURUK PADA PERPADUAN, KEHARMONIAN DAN PEMBANGUNAN DIMALAYSIA.

MEREKA SESEKALI TIDAK AKAN MAMPU MENJADI SEPERTI BN KERANA IKATAN DAN GABUNGAN BN ADALAH BERDASARKAN KEJUJURAN DAN KEIKHLASAN. TIDAK UJUD AGENDA TERSEMBUNYI ATAU TIKAM MENIKAM DIANTARA PARTI-PARTI KOMPONEN BN KERANA SEMUA MASALAH YANG TIMBUL PASTI MAMPU DISELESAIKAN DENGAN BAIK DIMEJA PERUNDINGAN. APAKAH RAMUAN DAN RAHSIANYA UTAMA YANG MEMBAWA KEJAYAAN MENGEKALKAN KESEFAHAMAN DALAM BN SELAMA 50 TAHUN MEMERINTAH ?. YA...RAHSIANYA ADALAH KERANA IKATAN BN BERDASARKAN KESEFAHAMAN DAN KEAKRABAN YANG BERSIFAT ASLI LAGI RASMI DAN BERLANDASKAN PULA PERLEMBAGAAN NEGARA, JAUH SEKALI DARI BERGIMIKKAN PELUK CIUM DAN LAKONAN CERIA BERSIFAT PENUH KEPURA-PURAAN DAN KEPALSUAN KETIKA DIHADAPAN MEDIA…KAH..KAH..KAH..!!!

0 comments:

Post a Comment